wtorek, 30 marca 2010

jesteś tym, co jesz


"Jesteś tym, co jesz" - to książka Gillian McKeith.

Poniżej przepis, który na pewno nie znalazł się w tej książce:)
NIE PRÓBUJCIE TEGO W DOMU :):):):)

Bebechy z nutą szałwii
Składniki:
• 1 kg bebechów
• 2 łyżki oliwy
• garść szałwii
• listek mięty
• 2 ząbki czosnku
• olej

Sposób wykonania:
Bebechy oprószyć solą po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron.
Następnie bebechy wyjąć i zlać olej a na ta samą patelnie wsypać połowę szałwii oraz listek mięty.
Dodać rozgnieciony czosnek i wlać świeżą oliwę oraz 1 szkl. letniej wody.
Ponownie wkładamy bebechy, które posypać resztą szałwii i trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 3 godz. co jakiś czas bebechy obracając.

Brak komentarzy: